Gözde S. Kadıoğlu
Bu yıl, diğerlerinden farklı olarak İzmir ve Bodrum’un da dahil edildiği değerlendirme sonrası yıldız almaya hak kazanan restoranlar belirlendi. Michelin Yıldızı ödülleri, Zorlu PSM’de yapılan törende açıklandı.
Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul restoranlarının değerlendirildiği ödüller kapsamında yıldız kazanan Turk, istikrarlı başarısını sürdürerek bu yıl da yıldıza layık görüldü.
İstanbul, İzmir ve Bodrum’dan 36 restoran Michelin Rehberi’ne girmeyi başardı.
İZMİR’DE MICHELIN REHBERE GİREN RESTORANLAR
Amavi
Sota Alaçatı
Levan
Pizza Venedik
Kasap Fuat
İsabey Bağevi
BODRUM’DA MICHELIN REHBERİNE GİREN RESTORANLAR
Orkide Balık
Kısmet Lokantası
Orfoz Lokantası
Loft Elia
Zuma Bodrum
Isola Manzara
Tuti
Sait Şef
Kurul Bitez
Hakkasan Bodrum
Bağarası
Malva
Sia Eli
Ent Restaurant
Dereköy Lokantası
İSTANBUL’DA MICHELIN REHBERİNE GİREN RESTORANLAR
Hakkasan İstanbul
Saku
Ruby
Lokanta Göktürk
Elios Yeşilköy
Aşeka
Avlu
Gallada
Itsumi
Seraf Vadi
Roka
Akira Back İstanbul
Borsa Restaurant
Vogue Restaurant
The Galliard
– Michelin Servis Ödülü’ne, Çırağan Sarayı’nda bulunan Tuğra Restaurant servis ekibi layık görüldü.
Bib Gourmand listesine bu yıl İstanbul’dan 8, İzmir’den 6 ve Bodrum’dan 2 restoran eklendi. (BIB Gourmand Ödülleri, Michelin Yıldızı almasa da değerlendirmelerde yüksek puan alan işletmelere veriliyor)
BIB GOURMAND İZMİR
Ayşe Boşnak Börekçisi
Hiç Lokanta
Beğendik Abi
La Mahzen
Tavacı Recep Usta
Adil Müftüoğlu
BIB GOURMAND BODRUM
İki Sandal
Otantik Ocakbaşı – Hasan Özcan
BIB GOURMAND İSTANBUL
İnari Omakase
Efendi
Tavacı Recep Usta
Fauna İbrahim Tuna
Foxy Nişantaşı
The Red Balloon
Circle by Vertical
AIDA – vino e cucina
– Michelin Genç Şef Ödülü Ulaş Durmaz (The Red Balloon) seçildi. Durmaz yaptığı konuşmada dedesinin ve babasının da aşçı olduğunu ve 10 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi.
ULAŞ DURMAZ KİMDİR
Kış aylarını Cooks Grove’da çıraklık yaparak, yaz sezonlarını Şemsa Denizsel’in mutfak danışmanlığını üstlendiği Club Marvy’nin â la carte restaurantlarının mutfak şefliğini üstlenerek geçiren Durmaz kariyerine The Red Balloon İstanbul’da Head Chef olarak devam ediyor. Henüz 24 yaşında olan Durmaz Süleyman Demirel Üniversitesi aşçılık ön lisans programı mezunu.
MICHELIN YEŞİL YILDIZ ÖDÜLLERİ
Yeni bir kategori olan ve restoranların sürdürülebilirlik kriterleri ön planda tutularak verilen bu ödüle layık görülen mekanlar:
Circle by Vertical (İstanbul)
Hiç Lokanta (İzmir)
Od Urla (İzmir)
Vino Locale (İzmir)
– Michelin Sommelier özel Ödülü de Vino Locale’nin (Seray Kumbasar) oldu.
VE YILDIZ KAZANAN RESTORANLAR
Vino Locale (İzmir)- şef: Ozan Kumbasar (1 yıldız)
Od Urla (İzmir)- şef: Osman Sezener (1 yıldız)
Arkestra (İstanbul)- şef: Cenk Debensason (1 yıldız)
Sankai by Nagaya (İstanbul) Şef: Yoshizumi Nagaya ve Hiroko Shibata (1 yıldız)
Maça Kızı (Bodrum) – Şef: Aret Sahakyan (1 yıldız)
Kitchen (Bodrum) – Şef: Osman Sezener (1 yıldız)
Geçtiğimiz yıl 2 Michelin Yıldızı alan Turk – Şef: Fatih Tutak bu yıl da bu başarısını korudu.
Araka, Mikla, Nicole ve Neo Lokal, geçen yıl kazandıkları 1 yıldızı bu yıl da korudu.