Özkök’ü atlattık… Türkiye yeni yıldızlarına kavuştu

Gözde S. Kadıoğlu

Bu yıl, diğerlerinden farklı olarak İzmir ve Bodrum’un da dahil edildiği değerlendirme sonrası yıldız almaya hak kazanan restoranlar belirlendi. Michelin Yıldızı ödülleri, Zorlu PSM’de yapılan törende açıklandı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul restoranlarının değerlendirildiği ödüller kapsamında yıldız kazanan Turk, istikrarlı başarısını sürdürerek bu yıl da yıldıza layık görüldü.

İstanbul, İzmir ve Bodrum’dan 36 restoran Michelin Rehberi’ne girmeyi başardı.

İZMİR’DE MICHELIN REHBERE GİREN RESTORANLAR

Amavi

Sota Alaçatı

Levan

Pizza Venedik

Kasap Fuat

İsabey Bağevi

BODRUM’DA MICHELIN REHBERİNE GİREN RESTORANLAR

Orkide Balık

Kısmet Lokantası

Orfoz Lokantası

Loft Elia

Zuma Bodrum

Isola Manzara

Tuti

Sait Şef

Kurul Bitez

Hakkasan Bodrum

Bağarası

Malva

Sia Eli

Ent Restaurant

Dereköy Lokantası

İSTANBUL’DA MICHELIN REHBERİNE GİREN RESTORANLAR

Hakkasan İstanbul

Saku

Ruby

Lokanta Göktürk

Elios Yeşilköy

Aşeka

Avlu

Gallada

Itsumi

Seraf Vadi

Roka

Akira Back İstanbul

Borsa Restaurant

Vogue Restaurant

The Galliard

– Michelin Servis Ödülü’ne, Çırağan Sarayı’nda bulunan Tuğra Restaurant servis ekibi layık görüldü.

Bib Gourmand listesine bu yıl İstanbul’dan 8, İzmir’den 6 ve Bodrum’dan 2 restoran eklendi. (BIB Gourmand Ödülleri, Michelin Yıldızı almasa da değerlendirmelerde yüksek puan alan işletmelere veriliyor)

BIB GOURMAND İZMİR

Ayşe Boşnak Börekçisi

Hiç Lokanta

Beğendik Abi

La Mahzen

Tavacı Recep Usta

Adil Müftüoğlu

BIB GOURMAND BODRUM

İki Sandal

Otantik Ocakbaşı – Hasan Özcan

BIB GOURMAND İSTANBUL

İnari Omakase

Efendi

Tavacı Recep Usta

Fauna İbrahim Tuna

Foxy Nişantaşı

The Red Balloon

Circle by Vertical

AIDA – vino e cucina

– Michelin Genç Şef Ödülü Ulaş Durmaz (The Red Balloon) seçildi. Durmaz yaptığı konuşmada dedesinin ve babasının da aşçı olduğunu ve 10 yıldır bu mesleği yaptığını söyledi.

ULAŞ DURMAZ KİMDİR

Kış aylarını Cooks Grove’da çıraklık yaparak, yaz sezonlarını Şemsa Denizsel’in mutfak danışmanlığını üstlendiği Club Marvy’nin â la carte restaurantlarının mutfak şefliğini üstlenerek geçiren Durmaz kariyerine The Red Balloon İstanbul’da Head Chef olarak devam ediyor. Henüz 24 yaşında olan Durmaz Süleyman Demirel Üniversitesi aşçılık ön lisans programı mezunu.

MICHELIN YEŞİL YILDIZ ÖDÜLLERİ

Yeni bir kategori olan ve restoranların sürdürülebilirlik kriterleri ön planda tutularak verilen bu ödüle layık görülen mekanlar:

Circle by Vertical (İstanbul)

Hiç Lokanta (İzmir)

Od Urla (İzmir)

Vino Locale (İzmir)

– Michelin Sommelier özel Ödülü de Vino Locale’nin (Seray Kumbasar) oldu.

VE YILDIZ KAZANAN RESTORANLAR

Vino Locale (İzmir)- şef: Ozan Kumbasar (1 yıldız)
Od Urla (İzmir)- şef: Osman Sezener (1 yıldız)
Arkestra (İstanbul)- şef: Cenk Debensason (1 yıldız)
Sankai by Nagaya (İstanbul) Şef: Yoshizumi Nagaya ve Hiroko Shibata (1 yıldız)
Maça Kızı (Bodrum) – Şef: Aret Sahakyan (1 yıldız)
Kitchen (Bodrum) – Şef: Osman Sezener (1 yıldız)

Geçtiğimiz yıl 2 Michelin Yıldızı alan Turk – Şef: Fatih Tutak bu yıl da bu başarısını korudu.

Araka, Mikla, Nicole ve Neo Lokal, geçen yıl kazandıkları 1 yıldızı bu yıl da korudu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir